Loading ...

Bericht in de Rozet

[vc_row][vc_column][vc_column_text]10 en 11 maart staan in het teken van NLDoet, een dag waarop in heel Nederland wordt geklust. Zo ook bij Hondenclub Kwispel in Ooij. Sinds augustus 2016 hebben zij de beschikking over een groot trainingsterrein  aan de st Hubertusweg , vlak bij de rotonde van de Thornsestraat in Ooij. Klik hier voor de locatie

Het is een startende vereniging met enthousiaste mensen, zo ook op de klusdag van NLDoet. Van het plaatsen van een nieuw hekwerk, schilderwerk en het bouwen van de overkapping. De lijst met klussen is lang. De lijst met wensen des te meer.

Hondenclub Kwispel is opgericht door Lidy Toonen-Kuijer uit Ooij en Linda en Rob Joosten uit Wijchen. Jarenlang hebben zij getraind en lesgegeven bij een Duitse Herder vereniging. Zodoende beschikken ze over veel ervaring en de benodigde papieren.

De visie van Kwispel is dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zijn hond goed op te voeden. Grote of kleine honden, dat maakt niet uit; iedere hond heeft opvoeding nodig. Helaas schort dat er tegenwoordig nogal eens aan. Het is wel leuk en lief om een hondje te hebben, maar de opvoeding is te veel werk, te duur of het wordt om andere redenen niet gedaan.

Vanwege het sociale karakter is de bijdrage van de contributie bewust laag gehouden. Veel hondenscholen vragen bizarre bedragen. Wij als oprichters en instructeurs hoeven er niet van te leven en doen dit dan ook helemaal vrijwillig. We hebben nog geen mooie kantine, sterker nog we hebben niet eens stroom of water. Dat zijn allemaal wensen, maar dat kost allemaal veel geld en dat is als beginnende club is dat nog erg lastig.

We trainen elke zondag en in de zomer zullen we ook weer een avondtraining hebben. In de winterperiode kan dit niet aangezien het vroeg donker is en er (nog) geen licht op het veld aanwezig is. We beginnen op zondag met speuren, daarna gehoorzaamheid en behendigheid. We werken zoveel mogelijk met een positieve trainingsmethode. Denk aan de clicker en beloningen met voer of een balletje.

Kijk op onze facebook (www.facebook.com/kwispel.club) of op www.kwispel.club voor meer informatie.

Wil je een keer komen kijken hoe wij trainen, dan ben je uiteraard van harte welkom. Als je dan ook gelijk wilt trainen, neem dan eerst even contact op met Lidy of Linda. Dan weten we dat je komt en kunnen we er rekening mee houden. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 06 – 50 85 80 72 of 06 – 51 11 74 02 of per mail via kwispel.club@gmail.com

Groetjes Hondenclub Kwispel

Lidy, Linda en Rob[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *